• Gratis verzending vanaf €30,-

 • Voor 12:00 besteld, morgen in huis

 • 100% duurzame en biologische producten

 • Onze klanten geven ons een 9,4/10

Op de hoogte gehouden worden?

Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen rondom dit product of Aaltjesonline? Schrijf je dan hieronder in en wij houden je op de hoogte van het laatste nieuws.

  15% korting

  Aaltjes tegen rouwvliegjes

   13,50  11,50

  Product isuitverkocht Bestel nu, vandaag verzonden
  • Tegen rouwvlieg, buxusrups en meer
  • Gratis verzending vanaf €30,-
  • Voor temperaturen tussen 8 - 28 graden

  Wat zijn aaltjes tegen rouwvliegjes?

  Aaltjes tegen rouwvliegjes zijn microscopische rondwormen (nematoden) die van nature in de grond leven. De aaltjes zijn 1,2 millimeter groot en dus met het blote oog niet te zien. Het zijn de natuurlijke vijanden van de larven van de varenrouwmug. Aaltjes dringen de larven binnen door bestaande openingen. Als ze in de larven zijn, scheiden ze een dodelijke bacterie af. Hierdoor sterven de larven. De aaltjes voeden zich met de dode larven en verdubbelen zich. Dit proces gaat door totdat alle larven gestorven zijn. Dit is een volledig natuurlijk proces dat het ecosysteem in balans houdt.

  Benodigd aantal aaltjes
  VerpakkingTuin oppervlakteAantal planten

  5 Miljoen aaltjes

  10 m2 gazon10-15 planten Kies dit product

  10 Miljoen aaltjes

  20 m2 gazon20-30 planten Kies dit product

  25 Miljoen aaltjes

  50 m2 gazon50-60 planten Kies dit product

  50 Miljoen aaltjes

  100 m2 gazon100-120 planten Kies dit product

  250 Miljoen aaltjes

  500 m2 gazon500-600 planten Kies dit product
  Perfecte tijd om aaltjes te gebruiken -Bodemtemperatuur

  Hoe herken je of je rouwvliegjes hebt?

  Rouwvliegjes zijn kleine vliegjes die vaak rondom kamerplanten te vinden zijn. Ze hebben een zwarte kleur en vallen op wanneer ze in zwermen rond de planten vliegen. Daarnaast kun je hun larven in de grond van je kamerplant vinden. Deze larven hebben een doorschijnend wit uiterlijk en lijken op kleine wormen. Als je merkt dat je planten er verzwakt uitzien of als de grond steeds vochtig lijkt, zelfs wanneer je niet veel water geeft, kunnen dit tekenen zijn van rouwvliegjes. Andere signalen zijn onder meer:

  • Vertraging van groei – De plant zal niet (door)groeien.
  • Afsterving – De plant verliest bladeren of zal zelfs in zijn geheel afsterven.
  • Verwelking – De plant wordt slap en ziet er ‘sloom’ uit.
  • Schimmels – Zichtbare besmetting met schimmels zoals Fusarium, Phytophthora, Botrytis, Verticillium en Pythium kunnen ook het gevolg zijn van een rouwvliegenplaag. 

  Het is belangrijk om deze signalen tijdig op te merken, zodat je snel maatregelen kunt nemen om de plaag te bestrijden met behulp van aaltjes.

  Aaltjes tegen rouwvliegjes kopen

  Het grootste voordeel van aaltjes is dat deze vorm van bestrijden volledig biologisch is. Wanneer je aaltjes inzet tegen rouwvliegjes maak je direct een groene keuze voor onze planeet. In tegenstelling tot chemische bestrijdingsmiddelen zijn aaltjes niet schadelijk voor planten, dieren en mensen. Bovendien werken de aaltjes ook een stuk beter dan chemische bestrijdingsmiddelen en kunnen de larven geen resistentie opbouwen. Je kunt aaltjes dus blijven gebruiken om rouwvliegjes tegen te gaan.

  Een ander groot voordeel is dat aaltjes zelf geen plaag kunnen veroorzaken. Zodra de aaltjes geen voedingsstoffen meer uit de dode larven kunnen halen, sterven ze.

  Hoelang duurt het voordat de aaltjes tegen rouwvliegjes werken?

  Als je de aaltjes hebt uitgezet, gaan ze op zoek naar de larven van rouwvliegjes. Wanneer ze de larven gevonden hebben, scheiden ze een dodelijke bacterie af. Het duurt een paar dagen voordat de larven doodgaan. Na twee tot drie weken zul je merken dat het aantal rouwvliegjes afneemt en de plaag verdwijnt.

  Tegen welke insecten zijn aaltjes effectief?

  Aaltjes werken niet alleen tegen rouwvliegjes, maar hebben nog meer andere natuurlijke vijanden. Zo werken ze tegen emelten, engerlingen, mieren, rupsen, tripsen en nog meer insecten. De werking van de aaltjes is bij al deze vijanden precies hetzelfde als bij rouwvliegjes. Lees meer over alle insectenplagen die je met aaltjes kan bestrijden.

  Wanneer zet ik aaltjes tegen rouwvliegjes in?

  Je kunt aaltjes tegen rouwvliegjes het hele jaar op twee manieren inzetten: genezend en bestrijdend. Wanneer je aaltjes genezend inzet, bestrijd je rouwvliegjes die al aanwezig zijn. Na ongeveer twee weken zie je een afname van het aantal rouwvliegjes. Volwassen planten zullen de plaag meestal wel overleven. Voor jonge planten ligt dit net even anders, want deze plantjes zijn erg kwetsbaar. 

  Ben je van plan om nieuwe plantjes te zaaien, maar ben je bang dat de zaailingen lastig worden gevallen door rouwvliegjes? Dan kun je aaltjes bestrijdend inzetten om ervan verzekerd te zijn dat rouwvliegjes niet dodelijk worden voor de jonge plantjes.

  Hoeveel aaltjes moet ik inzetten tegen een rouwvliegjes plaag?

  Het aantal aaltjes dat je in moet zetten bij een rouwvliegjes plaag is afhankelijk van het aantal planten dat je bezit. 10 miljoen aaltjes zijn genoeg voor ongeveer 20-30 planten. Voor een grotere collectie heb je ook meer aaltjes nodig. 25 miljoen aaltjes zijn genoeg om rouwvliegjes te bestrijden bij 50-60 planten. Is dit niet voldoende? Dan kun je 50 miljoen of 250 miljoen aaltjes aanschaffen. Bij 100 tot 120 planten heb je 50 miljoen aaltjes nodig voor effectieve bestrijding van rouwvliegjes. Met 250 miljoen aaltjes kun je rouwvliegjes tegengaan bij 500 tot 600 planten.

  Je kunt aaltjes ook inzetten tegen een rouwvliegjes plaag in het gazon. Om rouwvliegjes tegen te gaan op een gazon van 20 mheb je ongeveer 10 miljoen aaltjes nodig. Voor 50m2 heb je 25 miljoen aaltjes nodig. Is je gazon nog groter? Ook voor een gazon van 100m2 of 200m2 zijn aaltjes inzetbaar. Voor 100m2 heb je 50 miljoen aaltjes nodig en voor 200m2 250 miljoen.

  Hoe gebruik je aaltjes tegen rouwvliegjes?

  Kijk voor het gebruik van de aaltjes goed welke verpakkingsgrootte je nodig hebt en bij hoeveel planten ze in wilt zetten. Vervolgens kun je de aaltjes vermengen met water. Aaltjes buiten uitzetten? Let er dan op dat de bodem de juiste temperatuur heeft, want de aaltjes zijn pas inzetbaar bij een bodemtemperatuur vanaf tien graden. Bij koudere temperaturen worden de aaltjes inactief. De maximumtemperatuur voor aaltjes is ongeveer dertig graden. Wanneer de bodemtemperatuur hoger is zullen veel aaltjes dit niet overleven. Dit is ook de reden dat wij met temperaturen hoger dan dertig graden Celsius de aaltjes niet verzenden. Bewaar de aaltjes tot je ze wilt gebruiken in de koeling.

  Aaltjes tegen rouwvliegjes bij kamerplanten
  • Stap 1 - Een vochtige bodem

   Maak de potgrond vochtig. Zo zorg je ervoor dat de grond het water met de aaltjes goed kan opnemen en voorkom je dat de pot overstroomt en er aaltjes verloren gaan.

  • Stap 2 - Het aantal planten

   Bereken hoeveel water je ongeveer nodig hebt om de aaltjes te verdelen. Reken per plant ongeveer 200 ml water. Voor grote planten heb je misschien iets meer nodig en voor kleine planten wat minder. Heb je planten die weinig water nodig hebben, zoals cactussen of vetplanten? Voor deze planten kun je ook wat minder water rekenen.

  • Stap 3 - De aaltjes vermengen

   Haal de aaltjes minimaal een half uur voor gebruik uit de koeling en laat ze op kamertemperatuur komen. Vervolgens vermeng je de aaltjes in een gieter of een emmer met lauw water.

  • Stap 4 - Verspreiden van de aaltjes

   Tot slot giet je het water met de aaltjes bij de planten. Houd de grond nog minimaal twee weken lang vochtig. Aaltjes werken namelijk alleen in een vochtige grond.

  Inzet in het gazon

  Steinernema feltiae uitzetten in het gazon werkt het beste wanneer het gazon al vochtig is voordat de aaltjes worden uitgezet. Houd het gazon vochtig tot 3 weken na het uitzetten. Zet de aaltjes ‘s ochtends of ‘s avonds uit wanneer er geen zon is, aangezien de aaltjes slecht tegen UV-licht kunnen. Het uitzetten kan gewoon met een gieter en het mengen van de aaltjes kun je het beste in emmers doen. 

  De bestrijding met aaltjes in het gazon moet na twee tot drie weken herhaald worden. Hoe je de nematoden, oftewel aaltjes, moet mengen vind je hieronder voor onze verschillende verpakkingsgrootten. De perfecte omstandigheden zijn vlak voor of vlak na een regenbui. Dit is alleen geen voorwaarde voor de werking dus wacht vooral niet op regen, de plaaginsecten ontwikkelen zich door dus je kunt er beter snel bij zijn en zelf water toebrengen.

  Houdbaarheid van onze producten

  Nematoden zijn levende dieren en daardoor beperkt houdbaar. Onze aaltjes overleven tot 7 dagen buiten de koeling tijdens transport. Het advies is altijd om de aaltjes zo snel mogelijk na ontvangst uit te zetten. Dit levert de beste werking en het resultaat op. Mocht je de aaltjes niet direct uit kunnen zetten bewaar ze dan (maximaal 7 dagen) in de koeling tussen 3 en 5 graden. We adviseren om de werking te herhalen na 2 tot 3 weken, ongeacht de plaag die wordt bestreden, voor een optimaal resultaat.

  Bestel aaltjes tegen rouwvliegjes bij Aaltjesonline

  Bestel vandaag nog aaltjes tegen rouwvliegjes bij Aaltjesonline en bestrijd rouwvliegjes effectief op een duurzame en biologische manier. Vandaag besteld is morgen in huis!

  Wat klanten zeggen...
  trustpilot
  Hennie Willemsen — 8 mei 2024
  Geprobeerd rouwmugjes te bestrijden met gember, vervolgens planten verpot waarbij ik de wortels volledig schoongespoeld heb, niets hielp. Aaltjes en vangplaten...
  google
  alex van neer — 2 mei 2024
  Tevreden met het resultaat van de aaltjes vliegjes zijn weg en klantenservice goed via email bereikbaar. was iets mis met de bestelling en na een mail dag erna ...
  google
  Peter Oorschot — 22 april 2024
  Eenvoudig te bestellen, snel geleverd met overzicht van de levering. Aaltjes toegepast binnen een week alle rouwvliegjes verdwenen!
  trustpilot
  Fam Frijnts — 4 april 2024
  Levering was wat trager dan in eerste instantie aangegeven maar mag geen probleem zijn. De gele kleef bloemen zijn jammer genoeg niet voorzien van een lok geur,...
  trustpilot
  Wesley Wollenberg — 3 april 2024
  We hadden enorm last van rouwvliegjes in huis! Een zakje met dat poeder besteld en de instructies goed opgevolgd en samen met de 5 vliegenplak strips zie ik nog...
  trustpilot
  Bruce — 3 april 2024
  Als fervent tuinier was ik al een tijdje op zoek naar een oplossing voor de vervelende plaag van rouwvliegjes in mijn planten. Gelukkig ontdekte ik Aaltjes Onli...
  trustpilot
  Jantina — 3 april 2024
  Ik heb vangplaten tegen rouwvliegjes besteld en heb ze keurig de eerstvolgende werkdag ontvangen. De vangplaten doen het super goed. Blij mee!
  trustpilot
  Monique — 3 april 2024
  Bedankt voor de snelle levering! Fijn dat er een instructie filmpje bij zit. De vliegjes zijn in ieder geval verdwenen. Dus ik ga ervan uit dat de planten weer...
  trustpilot
  Kristel Lentfert — 10 maart 2024
  De verzending aaltjes kwam snel en was goed verpakt. De gebruiksaanwijzing was duidelijk. Na ruim een week waren alle vliegjes verdwenen, dus het heeft goed geh...
  trustpilot
  Ellie — 3 maart 2024
  Snelle verzending. 2 weken na het toedienen van de aaltjes was het probleem met de rouwvliegjes al bijna opgelost. Wel ga ik voor de zekerheid over een paar we...
  trustpilot
  Richard — 22 februari 2024
  Na bestelling zeer snel geleverd. Over de werking van de producten niets meer dan lof. Binnen enkele dagen af van de rouwvliegjes nadat ik de aaltjes met water ...
  trustpilot
  Jan Bongaarts — 1 februari 2024
  de beschrijving van het product was goed en duidelijk. Het bestellen ging gemakkelijk zoals ook de betaling. Het enige negatieve (lag NIET aan aaltjesonline.nl...

  Hoe verzenden we de aaltjes

  De aaltjes worden door ons verzonden met PostNL. Ze worden bij ons op de juiste temperatuur in de koeling bewaard. Wij verzenden onze producten met brievenbuspakketjes, deze worden met de normale post meegestuurd. De nematoden worden ongekoeld verzonden. Dit overleven ze ongeveer een week waarna ze weer in de koeling moeten worden bewaard. Bij temperaturen vanaf 30 graden Celsius verzenden we de aaltjes niet. Door de hoge temperaturen overleven veel aaltjes in het pakket het vaak niet en valt het resultaat tegen. Mocht je toch aaltjes willen ontvangen met deze temperaturen neem dan contact met ons op.

  Verpak mij dan

  Onze verpakkingen hebben we zo laten ontwikkelen dat ze 100% duurzaam zijn. Duurzaam voor de aaltjes en voor de wereld, en dat is wel zo fijn. Wist je dat we voor elke bestelling een boom planten? Wij dragen graag ons steentje bij aan een wereld die in de toekomst net zo leuk blijft.

  Aaltjesonline man met plant