• Gratis verzending vanaf €25,-

 • Voor 17:00 besteld, morgen in huis

 • 100% duurzame en biologische producten

 • Onze klanten geven ons een 9,4/10

Overlast insecten in tuin bestrijden met altjesonline
Kennis

Insecten herkennen

Overlast insecten in tuin bestrijden met altjesonline
Geschreven door Aaltjes - Expert in biologische bestrijding

Als we de tuin in lopen dan zijn we ons er vaak niet van bewust wat voor enorm ecosysteem hier in aanwezig is. Je kan er leven vinden in alle soorten en maten, zowel boven als onder de grond.

Meest voorkomende insectenplagen

In Nederland zie je de laatste jaren steeds meer soorten insecten. Dit komt enerzijds door klimaatveranderingen, maar ook komen er insecten mee bij de import van bijvoorbeeld verse producten. Insecten hebben in principe allemaal één ding gemeen; ze hebben zes poten. Hieronder zie je een lijst met de meest voorkomende insectenplagen.

De eikenprocessierups

De eikenprocessierups zorgt voor veel overlast de laatste jaren. Deze rups is in het oosten Nederland binnengekomen en is nu bijna in heel Nederland te bekennen. Je herkent de rups aan z’n lange witte haren en de spinsels in de eikenbomen waar ze op elkaar gepropt zitten. Lees alles over het herkennen en bestrijden van de eikenprocessie rups.

Mieren

Mieren leven dicht op elkaar en zijn zeer sociale insecten. De koningin heeft de leiding over een mierenkolonie. Het vervelende aan mieren is dat ze erg moeilijk te bestrijden zijn omdat ze altijd in grote aantallen aanwezig zijn. Mieren herkennen is niet zo moeilijk al kan de kleur en grootte per soort verschillen.

(Rouw)vliegjes

Vliegjes kunnen erg vervelend zijn en veel planten in huis aantasten. Ze eten van de wortels waardoor vergeling te zien is, en de ontwikkeling van de plant achteruit gaat. Rouwvliegjes zijn kleine zwarte vliegjes van 2 tot 3 mm groot. Ze hebben een zwarte kop en donkere vleugels waardoor ze snel opvallen. Lees hier alles over deze vliegen.

Langpootmug

De langpootmug zelf zal weinig schade veroorzaken aan je gazon. De larven van een langpootmug noem je emelten. Emelten zorgen helaas wel voor veel schade op je gazon, zoals gele en kale plekken. Ook vogels zijn er gek op, dus pikken graven ze je tuin overhoop. Alles over het bestrijden van Emelten lees je hier.

Bedwantsen

Bedwantsen vinden het heerlijk om samen met jou in bed te liggen. Het is hier namelijk lekker warm en vochtig. Bedwantsen voeden zich met het bloed van mens en dier. Je kan hierdoor klachten krijgen zoals bultjes of kleine bijtwondjes. Je herkent ze aan hun platte ovale lichaam en ze zijn ongeveer 6 mm groot.

Insecten herkennen met onze insectencheck

Wij snappen dat insecten voor erg veel overlast kunnen zorgen in en om het huis. Daarom helpen we graag met het vinden van oplossingen om de plagen tegen te gaan. Onze aaltjes (nematoden) kunnen veel van de insectenplagen op een natuurlijke en duurzame manier oplossen. Weet jij niet precies met welke plaag je te maken hebt? Of wil je graag aanvullende informatie krijgen over het bestrijden van de plaag? Vul dan onderstaand formulier in, en we nemen snel contact met je op.

Weten van welk insect je last hebt? Doe onze gratis insectencheck

  Hoe werkt onze insectencheck?
  • Stap 1 – Upload een foto

   Om goed te kunnen beoordelen met welke insecten je te maken hebt hebben wij een goede foto nodig. Kan je de insecten niet vinden? Geen probleem, vaak zegt een foto van de schade die je hebt aan de plant voldoende.

  • Stap 2 – We gaan aan de slag

   Wanneer we je foto binnen hebben dan beoordelen onze experts met welk insect je te maken hebt. We vertellen je dan ook gelijk welke producten het beste zullen helpen.

  • Stap 3 – Jouw advies op maat

   We mailen je zo snel mogelijk terug op de mail die je hebt doorgegeven. Je krijgt van ons uitgebreid advies over het insect waar je last van hebt, en uiteraard vertellen we je hoe je hier vanaf komt. Kind kan de was doen:)

  Dit artikel delen: