• Gratis verzending vanaf €30,-

 • Voor 16:30 besteld, morgen in huis

 • 100% duurzame en biologische producten

 • Onze klanten geven ons een 9,4/10

Op de hoogte gehouden worden?

Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen rondom dit product of Aaltjesonline? Schrijf je dan hieronder in en wij houden je op de hoogte van het laatste nieuws.

  10% korting

  Phasmarhabditis californica

   23,80  21,50

  Product isuitverkocht Bestel nu, vandaag verzonden
  • Best getest tegen (naakt)slakken
  • Voor temperaturen tussen 5 - 30 graden
  • Gratis verzending vanaf € 30,-
  Perfecte tijd om aaltjes te gebruiken -Bodemtemperatuur

  Wat zijn Phasmarhabditis californica nematoden

  De Phasmarhabditis californica zijn microscopisch kleine aaltjes tegen slakken die binnendringen bij zijn natuurlijke vijanden via van nature bestaande openingen. Dit noemen we insectparasitaire, of endoparasitaire entomopathogene rondwormen. Wanneer ze binnen zijn gedrongen scheiden ze bacteriën af, waardoor deze insecten zullen sterven. Dit is een natuurlijke manier van bestrijden, die het ecosysteem in balans houdt. 

  Deze Phasmarhabditis californica is ongeveer 1,2 millimeter lang en met het blote oog niet zichtbaar. Je hebt zowel mannetjes en vrouwtjes, beide werken erg goed voor het bestrijden van jouw plaag. Insectparasitaire nematoden worden al jaren succesvol ingezet tegen slakken door professionele kwekers.

  Benodigd aantal aaltjes
  VerpakkingTuin oppervlakteAantal planten

  10 Miljoen aaltjes

  20 m2 gazon Kies dit product

  25 Miljoen aaltjes

  50 m2 gazon Kies dit product

  50 miljoen aaltjes

  100 m2 gazon Kies dit product

  Tegen welke insecten werken de Phasmarhabditis californica aaltjes?

  De Phasmarhabditis callifornica aaltjes werken tegen slakken. Dit is het enige soort aaltje dat parasiteert op slakken. Deze aaltjes zijn niet schadelijk voor andere insecten en hiermee een perfecte oplossing om eindelijk die naaktslakken uit je tuin te krijgen. De aaltjes werken voornamelijk tegen naaktslakken omdat huisjesslakken niet in de bodem leven en worden beschermd door het huis waar ze in kruipen. Naaktslakken verbergen zich in de grond, aangezien aaltjes ook in de grond leven kunnen deze ze makkelijk opsporen en uitschakelen. Meer over het bestrijden van slakken lees je hier.

  Hoeveel moet ik inzetten?

  Onze Phasmarhabditis californica tegen naaktslakken zijn verkrijgbaar in de volgende verpakkingen.

  • 10 miljoen (voor circa 20m2)
  • 25 miljoen (voor circa 50m2)
  • 50 miljoen (voor circa 100m2)

  De Phasmarhabditis californica nematoden worden geleverd in een pakje met mineraal poeder die er voor gemaakt is om op te lossen in water. Meng deze met de juiste hoeveelheid water en zet ze uit met een gieter in het te bestrijden gebied. De oppervlaktes worden ruim gemeten omdat dit verschilt per slakkenplaag. Hoe meer slakken aanwezig zijn hoe groter het aantal benodigde aaltjes. De inzet van deze aaltjes moet altijd herhaald worden na 2 tot 3 weken. Dit is om alle slakken die de eerste keer gemist zijn de das om te doen zodat de plaag niet zo maar weer terug is.

  Inzet in de grond

  Phasmarhabditis californica uitzetten in de grond werkt het beste wanneer de grond al vochtig is voordat de aaltjes worden uitgezet. Houd de bodem vochtig tot 3 weken na de uitzet. Zet deze ‘s ochtends of ‘s avonds uit wanneer er geen zon is aangezien de aaltjes slecht tegen UV-licht kunnen. Het uitzetten kan gewoon met een gieter en het mengen van de aaltjes kan je het beste in emmers doen. De bestrijding van Phasmarhabditis californica nematoden in de bodem moet na twee tot drie weken herhaald worden. Hoe je deze dient te mengen vind je hieronder voor onze verschillende verpakkingsgrootten. De perfecte omstandigheden zijn vlak voor of vlak na een regenbui. Dit is echter geen voorwaarde voor de werking dus wacht vooral niet op regen, de plaaginsecten ontwikkelen door dus je kunt er beter snel bij zijn en zelf water toebrengen. 

  Phasmarhabditis californica gebruiken in een paar stappen
  • Stap 1 - Een vochtige bodem

   Maak de bodem van je tuin vochtig voor het uitzetten van de aaltjes Dit kan het beste met een gieter of een tuinslang.

  • Stap 2 - Het oppervlakte

   Reken uit wat het oppervlakte van het te bestrijden gebied in je tuin is, op basis hiervan kan je bepalen hoeveel aaltjes je ongeveer nodig bent.

  • Stap 3 - De aaltjes vermengen

   Haal je aaltjes uit de koeling en laat ze ongeveer 30 minuten op kamertemperatuur komen. Meng de aaltjes daarna met de aangegeven hoeveelheid water op onze uitzetinstructie. Je kunt het beste lauw water gebruiken rond de 20 graden. Dit kun je mengen in een emmer of in een gieter. Roer het mengsel goed voor ongeveer 5 minuten. Gebruik het volledige mengsel en laat dit niet te lang staan. Binnen 4 uur na het mengen dient het mengsel uitgezet te zijn bij de planten.

  • Stap 4 - Verspreiden van de aaltjes

   Giet het water met de aaltjes uit over de te bestrijden grond net zoals je normaal water geeft. Zorg ervoor dat de grond gedurende 2 weken nog vochtig wordt gehouden. Dit kan wederom het beste met een gieter of een tuinslang.

  Hoe verzenden we de Phasmarhabditis californica

  De phasmarhabditis californica worden door ons verzonden met Postnl. Ze worden bij ons op de juiste temperatuur in de koeling bewaard. Wij verzenden de aaltjes in een brievenbuspakketje gemaakt van graskarton,  deze zal net de normale post worden meegeleverd. De nematoden worden ongekoeld verzonden. Dit overleven ze ongeveer een week waarna ze weer in de koeling moeten worden bewaard. Bij temperaturen vanaf 30 graden celsius verzenden wij niet. Door de hoge temperaturen overleven veel aaltjes in het pakket het vaak niet en valt het resultaat tegen. Mocht je toch aaltjes willen ontvangen met deze temperaturen neem dan contact met ons op. 

  Wij proberen ons verzendproces zo biologisch en duurzaam mogelijk te maken en te houden. Dit wil zeggen dat wij onze verpakkingen van FSC karton maken en kiezen voor de bezorger die het meeste doet met duurzaamheid en milieu. Postnl heeft de doelstelling om in 2025 volledig Co2 uitstoot neutraal te zijn. Dit past op dit moment perfect bij de visie van aaltjesonline.nl. Mocht je zelf tips of opmerkingen hebben over ons proces en werkwijze horen wij het graag.  

  Houdbaarheid van Phasmarhabditis californica

  De  Phasmarhabditis californica zijn levende dieren en daardoor dus beperkt houdbaar. Het advies is altijd om de Phasmarhabditis californicazo snel mogelijk na ontvangst in te zetten. Dit komt de effectiviteit en het resultaat van de inzet ten goede. Mocht je de aaltjes nou niet direct uit kunnen zetten bewaar ze dan in de koeling tussen 3 en 7 graden, doe dit niet langer dan 7 dagen. De inzet van aaltjes dient altijd herhaald te worden na 2 tot 3 weken ongeacht de plaag die wordt bestreden voor een optimaal resultaat. 

  Verpak mij dan

  Onze verpakkingen hebben we zo laten ontwikkelen dat ze 100% duurzaam zijn. Duurzaam voor de aaltjes en voor de wereld, en dat is wel zo fijn. Wist je dat we voor elke bestelling een boom planten? Wij dragen graag ons steentje bij aan een wereld die in de toekomst net zo leuk blijft.

  Aaltjesonline man met plant