• Gratis verzending vanaf €25,-

  • Voor 17:00 besteld, morgen in huis

  • 100% duurzame en biologische producten

  • Onze klanten geven ons een 9,4/10

Instructie: Hoe zet je aaltjes uit bij kamerplanten

Op deze pagina vind je de uitzet instructies voor het uitzetten van 10 miljoen aaltjes bij kamerplaten. Voor een succesvolle bestrijding met aaltjes is het belangrijk dat onze uitzetinstructies zo goed mogelijk worden gevolgd. Aangezien bestrijden met aaltjes vaak om grote hoeveelheden aaltjes gaat is het niet nodig om op de Millimeter of Milliliter nauwkeurig te zijn. Zorg er altijd voor dat de grond van je kamerplanten vochtig is op het moment voor en na het uitzetten van de aaltjes. Doe dit voor minstens 2 weken.

Hoeveel water ben ik nodig?

Reken per plant waar je de aaltjes wilt uitzetten ongeveer 200 ml water, wanneer er kleine planten tussen zitten reken dan wat minder en bij grote planten wat meer. Wanneer je planten hebt die weinig water nodig zijn zoals cactussen kun je de helft rekenen. Haal je aaltjes uit de koeling en laat ze ongeveer 30 minuten op kamertemperatuur komen. 

Meng de aaltjes met water

 Meng de aaltjes met de hierboven bepaalde hoeveelheid water. Je kunt het beste lauw water gebruiken rond de 20 graden. Dit kun je mengen in een emmer, in een gieter of maatbeker. Roer het mengsel goed voor ongeveer 5 minuten. Gebruik het volledige mengsel en laat dit niet te lang staan. Binnen 4 uur na het mengen dient het mengsel uitgezet te zijn bij de planten. 

Zet de aaltjes uit bij je planten

Giet het water met de aaltjes bij je planten net zoals je ze normaal water geeft. Zorg ervoor dat de grond van je planten gedurende 2 weken nog vochtig wordt gehouden. Wij adviseren om de aaltjes zo snel mogelijk na ontvangst uit te zetten. Mocht dit niet lukken kunnen aaltjes in de koeling tussen de 3 en 7 graden worden bewaard tot ongeveer 7 dagen na ontvangst. 

Aaltjes uitzetten in de tuin of gazon?

Wil je nematoden uitzetten in je tuin of gazon? Bekijk dan hier de instructies.