Wat zijn aaltjes tegen buxusmot?
Aaltjes tegen buxusmot zijn microscopisch kleine nematoden die van nature in de bodem voorkomen. Deze rondwormen zijn slechts 1,2 millimeter lang, waardoor ze niet zichtbaar zijn met het blote oog. Ze vormen een natuurlijke vijand voor de buxusmot. Aaltjes dringen de larven van de buxusmot (buxusrups) binnen via bestaande openingen en scheiden daar een bacterie af die dodelijk is. De buxusrups sterft hierdoor, waarna de aaltjes zich voeden en zich verder vermenigvuldigen. Dit proces gaat door totdat alle larven zijn gedood. Het is een volledig natuurlijk mechanisme dat bijdraagt aan een gezond ecosysteem. Lees hier alles over de buxusmot bestrijden.
Verpakking | Tuin oppervlakte | Aantal planten | |
---|---|---|---|
10 Miljoen aaltjes | 20 m2 gazon | 20-30 planten | Kies dit product |
25 miljoen aaltjes | 50 m2 gazon | 50-60 planten | Kies dit product |
50 Miljoen aaltjes | 100 m2 gazon | 100-120 planten | Kies dit product |
250 Miljoen aaltjes | 500 m2 gazon | 500-600 planten | Kies dit product |
Aaltjes tegen buxusmot kopen
Het grootste voordeel van het gebruik van aaltjes is dat deze methode volledig biologisch is. Door aaltjes in te zetten tegen de buxusmot kies je voor een milieuvriendelijke bestrijdingswijze. In tegenstelling tot chemische middelen zijn aaltjes volledig onschadelijk voor planten, dieren en mensen. Bovendien zijn aaltjes zeer effectief, omdat de buxusmot geen resistentie tegen ze kunnen opbouwen. Hierdoor kun je de aaltjes telkens opnieuw inzetten om de buxusmot te bestrijden. Een ander voordeel is dat aaltjes zelf geen overlast veroorzaken. Zodra ze geen voedingsbron meer vinden in de dode rupsen, sterven ze vanzelf weer af.
Hoelang duurt het voordat de aaltjes tegen de buxusmot werken?
Nadat je de aaltjes hebt uitgezet, gaan ze direct op zoek naar de buxusrupsen. Wanneer ze hun doelwit vinden, scheiden ze een bacterie af die dodelijk is, zodat je geen last meer krijgt van de buxusrups. Het duurt een paar dagen voordat de rups sterft. Na twee tot drie weken zul je merken dat de populatie flink afneemt en de plaag langzaam verdwijnt.
Wanneer zet ik aaltjes tegen buxusmot in?
Aaltjes tegen buxusmotten kun je het hele jaar door toepassen. Gebruik je aaltjes om de de eitjes van de buxusrupsen te bestrijden die al aanwezig zijn, of gebruik de aaltjes preventief om rupsen weg te houden. Na ongeveer twee weken zul je zien dat het aantal rupsen merkbaar afneemt. Volwassen planten kunnen meestal goed omgaan met de plaag, maar bij jonge planten ligt dat anders, omdat ze extra kwetsbaar zijn.
Ben je van plan om nieuwe plantjes te zaaien en wil je voorkomen dat de zaailingen door de rupsen worden aangevallen? Dan kun je de aaltjes bestrijdend inzetten, zodat je zeker weet dat de kevers geen schade toebrengen aan de jonge plantjes.
Hoe gebruik je aaltjes tegen de buxusmot?
Controleer voor het gebruik van de aaltjes goed welke verpakkingsgrootte je nodig hebt is en hoeveel planten je wilt behandelen. Meng de aaltjes daarna met water voor toepassing. De maximale temperatuur waarbij aaltjes effectief blijven is ongeveer dertig graden. Bij hogere temperaturen overleven veel aaltjes dit niet. Daarom verzenden we bij temperaturen boven dertig graden Celsius geen aaltjes. Bewaar de aaltjes tot gebruik in de koeling om hun effectiviteit te behouden.
-
⛅
Stap 1 - Voorbereiding
Gebruik een emmer en een gieter (van minimaal 10 liter) voor het toepassen van aaltjes in je tuin. Zorg daarnaast dat je aaltjes in de ochtend of avond uitzet wanneer er weinig UV-licht is.
-
🪣
Stap 2 - Meng de basis
Meng de aaltjes in een emmer of kan. Roer het mengsel goed, zodat de aaltjes goed zijn opgelost. Laat het mengsel vervolgens een kwartier staan en vermijd zoveel mogelijk het contact met zonlicht.
-
🌱
Stap 3 - De aaltjes uitzetten
Verdun je mengsel (in delen) met meer water. Gebruik 10 liter per 10m2. Het verdunnen van je basis komt niet heel nauw. Het gaat er om dat je de aaltjes mooi evenredig kan uitzetten over je oppervlakte.
-
💦
Stap 4 - Vochtige grond
Probeer de grond de komende 2 weken vochtig te houden wanneer er weinig tot geen regenval is. Wij adviseren om de aaltjes zo snel mogelijk na ontvangst uit te zetten voor het beste resultaat.
Houdbaarheid van onze producten
Aaltjes zijn levende organismen en hebben daarom een beperkte houdbaarheid. Tijdens het transport kunnen onze aaltjes tot 7 dagen buiten de koeling overleven. Voor het beste resultaat adviseren we om de aaltjes zo snel mogelijk na ontvangst in te zetten. Als je ze niet direct kunt gebruiken, bewaar ze dan maximaal 7 dagen in de koeling bij een temperatuur tussen 3 en 5 graden Celsius. Voor een optimaal effect raden we aan om de behandeling na 2 tot 3 weken te herhalen, ongeacht welke plaag je bestrijdt.
Bestel aaltjes tegen de buxusmot bij Aaltjesonline
Plaats vandaag nog je bestelling bij Aaltjesonline en bestrijd de buxusmot op een effectieve en milieuvriendelijke manier. Bestel voor 12:00 en ontvang je aaltjes de volgende dag al in huis!
Hoe verzenden we de Aaltjes tegen de buxusmot
De aaltjes tegen buxusmot worden door ons verzonden via PostNL en worden tot aan de verzending op de juiste temperatuur in de koeling bewaard. We versturen ze in een brievenbuspakketje van graskarton, dat met de reguliere post wordt geleverd. Tijdens het transport blijven de nematoden ongekoeld en kunnen ze ongeveer een week overleven, waarna ze opnieuw in de koeling moeten worden bewaard. Bij temperaturen boven de 30 graden Celsius verzenden we geen aaltjes, omdat ze onder deze omstandigheden vaak niet overleven, wat een negatief effect op het resultaat heeft. Wil je desondanks aaltjes ontvangen bij deze hoge temperaturen? Neem dan contact met ons op.
Houdbaarheid van de aaltjes tegen buxusmot
Aaltjes zijn levende organismen en hebben daardoor een beperkte houdbaarheid. Daarom is het aan te raden om ze zo snel mogelijk na ontvangst uit te zetten voor optimale effectiviteit. Kun je de aaltjes niet direct gebruiken? Bewaar ze dan maximaal 7 dagen in de koeling bij een temperatuur tussen 3 en 5 graden Celsius. Voor het beste resultaat is het essentieel om de behandeling na 2 tot 3 weken te herhalen, ongeacht welke plaag je bestrijdt.