• Gratis verzending vanaf €30,-

 • Voor 12:00 besteld, morgen in huis

 • 100% duurzame en biologische producten

 • Onze klanten geven ons een 9,4/10

Op de hoogte gehouden worden?

Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen rondom dit product of Aaltjesonline? Schrijf je dan hieronder in en wij houden je op de hoogte van het laatste nieuws.

  18% korting

  Combi-deal tegen rouwvliegjes

   16,50  13,50

  Product isuitverkocht Bestel nu, morgen verzonden
  • Vangplaten en aaltjes tegen rouwvliegjes
  • Gratis verzending vanaf €30,-
  • Perfecte combinatie volgens gebruikers

  Combinatie van vangplaten en aaltjes tegen rouwvliegjes

  Het gebruik van een combinatie tussen vangplaten en Steinernema feltiae aaltjes is de meest effectieve manier om rouwvliegjes te bestrijden. Door het gebruik van vangplaten worden de volwassen rouwvliegjes gevangen voordat ze zich kunnen voortplanten, terwijl de Steinernema feltiae aaltjes de larven in de grond bestrijden en voorkomen dat er nieuwe rouwvliegjes uitkomen. Dit kan de populatie van rouwvliegjes uitroeien en uw planten beschermen tegen verdere schade.

  Benodigd aantal aaltjes
  VerpakkingTuin oppervlakteAantal planten

  5 Miljoen aaltjes + 5 vangplaten

  10 m2 gazon10-15 planten Kies dit product

  10 Miljoen aaltjes + 10 vangplaten

  20 m2 gazon20-30 planten Kies dit product

  25 Miljoen aaltjes + 20 vangplaten

  50 m2 gazon50-60 planten Kies dit product

  Over de rouwvliegjes

  Rouwvliegjes (Sciaridae) zijn kleine, zwarte vliegjes die vaak voorkomen in kamerplanten en in de moestuin. Ze worden voornamelijk aangetrokken door vochtige grond en organisch materiaal, en kunnen zich snel voortplanten. Hoewel rouwvliegjes over het algemeen geen ernstige schade aan planten veroorzaken, kunnen ze wel hinderlijk zijn en kunnen hun larven plantenwortels beschadigen. Gelukkig is er een natuurlijke manieren om rouwvliegjes te bestrijden, namelijk het gebruik van vangplaten en Steinernema feltiae aaltjes.

  Vangplanten tegen rouwvliegjes bij planten

  Vangplaten

  Vangplaten zijn platen bedekt met een kleverige stof die volwassen rouwvliegjes aantrekken en vasthouden. De lijmlaag van onze vangplaten is van hoge kwaliteit en blijft zeer lang plakkerig. Het is een effectieve manier om volwassen rouwvliegjes uit te roeien. Om vangplaten te gebruiken, plaatst u deze simpelweg in de buurt van de aangetaste planten. Hierdoor worden de volwassen rouwvliegjes gevangen voordat ze de kans krijgen om zich voort te planten en hun eitjes in de grond te leggen. Dit kan de populatie van rouwvliegjes drastisch verminderen en verdere schade aan uw planten voorkomen.

  Steinernema feltiae aaltjes

  Een andere effectieve manier om rouwvliegjes te bestrijden is door gebruik te maken van Steinernema feltiae aaltjes. Dit zijn kleine, parasitaire aaltjes die van nature voorkomen in de bodem en de larven van rouwvliegjes infecteren. Wanneer de aaltjes een larve infecteren, scheiden ze een bacterie af die de larve doodt en voedt zich vervolgens met het lichaam van de dode larve. Dit voorkomt dat de larve uitgroeit tot een volwassen rouwvlieg en zich voortplant. Het gebruik van Steinernema feltiae aaltjes is een zeer effectieve manier om de populatie van rouwvliegjes te verminderen, en kan ook helpen om de grond gezonder te maken. Samen met de vangplaten ben je zo van je insectenplaag af!

   

  Perfecte tijd om aaltjes te gebruiken -Bodemtemperatuur
  Aaltjes en vangplaten tegen rouwvliegjes bij kamerplanten
  • Stap 1 - Een vochtige bodem en vangplaten plaatsen

   Maak de potgrond vochtig. Zo zorg je ervoor dat de grond het water met de aaltjes goed kan opnemen en voorkom je dat de pot overstroomt en er aaltjes verloren gaan. Plaats daarnaast in elke plant een vangplaat.

  • Stap 2 - Het aantal planten

   Bereken hoeveel water je ongeveer nodig hebt om de aaltjes te verdelen. Reken per plant ongeveer 200 ml water. Voor grote planten heb je misschien iets meer nodig en voor kleine planten wat minder. Heb je planten die weinig water nodig hebben, zoals cactussen of vetplanten? Voor deze planten kun je ook wat minder water rekenen.

  • Stap 3 - De aaltjes vermengen

   Haal de aaltjes minimaal een half uur voor gebruik uit de koeling en laat ze op kamertemperatuur komen. Vervolgens vermeng je de aaltjes in een gieter of een emmer met lauw water.

  • Stap 4 - Verspreiden van de aaltjes

   Tot slot giet je het water met de aaltjes bij de planten. Houd de grond nog minimaal twee weken lang vochtig. Aaltjes werken namelijk alleen in een vochtige grond.

  Hoe verzenden we de producten

  De aaltjes worden door ons verzonden met Postnl. Ze worden bij ons op de juiste temperatuur in de koeling bewaard. Wij verzenden onze producten met brievenbuspakketjes, deze worden met de normale post meegestuurd. De nematoden worden ongekoeld verzonden. Dit overleven ze ongeveer een week waarna ze weer in de koeling moeten worden bewaard. Bij temperaturen vanaf 30 graden celsius verzenden wij de aaltjes niet. Door de hoge temperaturen overleven veel aaltjes in het pakket het vaak niet en valt het resultaat tegen. Mocht je toch aaltjes willen ontvangen met deze temperaturen neem dan contact met ons op. 

  Wij proberen ons verzendproces zo biologisch en duurzaam mogelijk te maken en te houden. Dit wil zeggen dat wij onze verpakkingen van FSC karton maken en kiezen voor de bezorger die het meeste doet met duurzaamheid en milieu. Postnl heeft de doelstelling om in 2025 volledig Co2 uitstoot neutraal te zijn. Dit past op dit moment perfect bij de visie van aaltjesonline.nl. Mocht je zelf tips of opmerkingen hebben over ons proces en werkwijze horen wij het graag.  

  Aaltjes in kas

  Houdbaarheid van onze producten

  Nematoden zijn levende dieren en daardoor dus beperkt houdbaar. Het advies is altijd om deze zo snel mogelijk na ontvangst in te zetten. Dit komt de effectiviteit en het resultaat van de inzet ten goede. Mocht je de aaltjes nou niet direct uit kunnen zetten bewaar ze dan in de koeling tussen 3 en 5 graden. De inzet dient altijd herhaald te worden na 2 tot 3 weken ongeacht de plaag die wordt bestreden voor een optimaal resultaat. Vaak kan deze herhaalbehandeling met dezelfde verpakking worden gedaan. Je kunt bijvoorbeeld de helft van de verpakking gebruiken en de overige helft in de koeling bewaren. Denk hierom aan de houdbaarheidsdatum die op onze pakketjes staat. De uiterste houdbaarheidsdatum is de datum waarop de aaltjes nog kunnen worden uitgezet en effectief kunnen bestrijden.

  Wat klanten zeggen…
  trustpilot
  Hennie Willemsen — 8 mei 2024
  Geprobeerd rouwmugjes te bestrijden met gember, vervolgens planten verpot waarbij ik de wortels volledig schoongespoeld heb, niets hielp. Aaltjes en vangplaten...
  google
  alex van neer — 2 mei 2024
  Tevreden met het resultaat van de aaltjes vliegjes zijn weg en klantenservice goed via email bereikbaar. was iets mis met de bestelling en na een mail dag erna ...
  google
  Peter Oorschot — 22 april 2024
  Eenvoudig te bestellen, snel geleverd met overzicht van de levering. Aaltjes toegepast binnen een week alle rouwvliegjes verdwenen!
  trustpilot
  Fam Frijnts — 4 april 2024
  Levering was wat trager dan in eerste instantie aangegeven maar mag geen probleem zijn. De gele kleef bloemen zijn jammer genoeg niet voorzien van een lok geur,...
  trustpilot
  Wesley Wollenberg — 3 april 2024
  We hadden enorm last van rouwvliegjes in huis! Een zakje met dat poeder besteld en de instructies goed opgevolgd en samen met de 5 vliegenplak strips zie ik nog...
  trustpilot
  Bruce — 3 april 2024
  Als fervent tuinier was ik al een tijdje op zoek naar een oplossing voor de vervelende plaag van rouwvliegjes in mijn planten. Gelukkig ontdekte ik Aaltjes Onli...
  trustpilot
  Jantina — 3 april 2024
  Ik heb vangplaten tegen rouwvliegjes besteld en heb ze keurig de eerstvolgende werkdag ontvangen. De vangplaten doen het super goed. Blij mee!
  trustpilot
  Monique — 3 april 2024
  Bedankt voor de snelle levering! Fijn dat er een instructie filmpje bij zit. De vliegjes zijn in ieder geval verdwenen. Dus ik ga ervan uit dat de planten weer...
  trustpilot
  Kristel Lentfert — 10 maart 2024
  De verzending aaltjes kwam snel en was goed verpakt. De gebruiksaanwijzing was duidelijk. Na ruim een week waren alle vliegjes verdwenen, dus het heeft goed geh...
  trustpilot
  Ellie — 3 maart 2024
  Snelle verzending. 2 weken na het toedienen van de aaltjes was het probleem met de rouwvliegjes al bijna opgelost. Wel ga ik voor de zekerheid over een paar we...
  trustpilot
  Richard — 22 februari 2024
  Na bestelling zeer snel geleverd. Over de werking van de producten niets meer dan lof. Binnen enkele dagen af van de rouwvliegjes nadat ik de aaltjes met water ...
  trustpilot
  Jan Bongaarts — 1 februari 2024
  de beschrijving van het product was goed en duidelijk. Het bestellen ging gemakkelijk zoals ook de betaling. Het enige negatieve (lag NIET aan aaltjesonline.nl...

  Verpak mij dan

  Onze verpakkingen hebben we zo laten ontwikkelen dat ze 100% duurzaam zijn. Duurzaam voor de aaltjes en voor de wereld, en dat is wel zo fijn. Wist je dat we voor elke bestelling een boom planten? Wij dragen graag ons steentje bij aan een wereld die in de toekomst net zo leuk blijft.

  Aaltjesonline man met plant