• Gratis verzending vanaf €30,-

 • Voor 12:00 besteld, morgen in huis

 • 100% duurzame en biologische producten

 • Onze klanten geven ons een 9,4/10

Op de hoogte gehouden worden?

Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen rondom dit product of Aaltjesonline? Schrijf je dan hieronder in en wij houden je op de hoogte van het laatste nieuws.

  15% korting

  Steinernema feltiae

   13,50  11,50

  Product isuitverkocht Bestel nu, vandaag verzonden
  • Tegen rouwvlieg, mieren, trips en meer
  • Gratis verzending vanaf €30,-
  • Voor temperaturen tussen 8 - 28 graden

  Wat zijn Steinernema feltiae aaltjes?

  De Steinernema feltiae zijn microscopisch kleine aaltjes die binnendringen bij zijn natuurlijke vijanden via van nature bestaande openingen. Dit noemen we insectparasitair, of endoparasitaire entomopathogene rondworm. Wanneer ze binnen zijn gedrongen scheiden ze bacteriën af, waardoor deze insecten zullen sterven. Dit is een natuurlijke manier van bestrijden, die het ecosysteem in balans houdt.

  Deze Steinernema feltiae is ongeveer 1,2 millimeter lang en met het blote oog niet zichtbaar. Je hebt zowel mannetjes en vrouwtjes, beide werken erg goed voor het bestrijden van jouw plaag.

  Benodigd aantal aaltjes
  VerpakkingTuin oppervlakteAantal planten

  5 Miljoen aaltjes

  10 m2 gazon10-15 planten Kies dit product

  10 Miljoen aaltjes

  20 m2 gazon20-30 planten Kies dit product

  25 Miljoen aaltjes

  50 m2 gazon50-60 planten Kies dit product

  50 Miljoen aaltjes

  100 m2 gazon100-120 planten Kies dit product

  250 Miljoen aaltjes

  500 m2 gazon500-600 planten Kies dit product
  Perfecte tijd om aaltjes te gebruiken -Bodemtemperatuur

  Tegen welke insecten werken de Steinernema feltiae?

  Varenrouwmug (rouwvliegjes)

  De varenrouwmug zorgt in nederland voor veel overlast bij kamerplanten. De larven van de rouwvlieg brengen schade toe aan de wortels van kamerplanten waardoor vergeling optreed, of de plant minder goed groeit. Je ziet ze vaak rondvliegen in de buurt van de planten als kleine zwarte vliegjes. De Steinernema feltiae aaltjes zijn erg geschikt om de varenrouwmug te bestrijden op een natuurlijke en gezonde manier voor dier en mens. Meer over bestrijden van varenrouwmug

  Trips

  Tripsen zijn kleine insecten die met het blote oog nauwelijks waarneembaar zijn. De tripsen hebben vleugels, maar zijn eigenlijk hele slechte vliegers. De trips vrouwtjes kunnen zich eenzijdig voortplanten waardoor de trips zich enorm snel kan vermenigvuldigen. Dit kan zonder een natuurlijke vijand snel tot een enorme plaag kunnen lijden voor planten en gewassen. Steinernema feltiae nematoden kunnen de trips goed bestrijden. Meer over het bestrijden van trips lees je hier.

  Emelten

  Emelten kunnen een grote plaag zijn voor je gazon. We hebben het hier over de larven van een langpootmug, die zich voedt met het gras op je gazon. Dit zorgt voor gele plekken en vogels die je gazon omspitten met hun snavels. De Steinernema feltiae wordt ingezet tegen emelten wanneer de bodemtemperatuur boven de 8 maar onder de 12 graden is. Meer over het bestrijden van emelten lees je hier

  Rupsen

  De Steinernema feltiae aaltjes is een goed middel om buxusrupsen en eikenprocessierupsen op een gemakkelijke manier te bestrijden. Deze rupsen zijn snelle groeiers, en moeten daarom erg veel eten. De buxusrups brengt enorm veel schade aan en herken je gelijk wanneer deze in je buxus zit. De eikenprocessierups wordt vooral bestreden om zijn brandharen. Deze kunnen als erg vervelend ervaren worden wanneer mensen er mee in aanraking komen. Lees meer over de bestrijding van de buxusmot of eikenprocessierups.

  Coloradokever

  De Coloradokever is een keversoort die oorspronkelijk uit Noord-Amerika komt. Het is een klein, felgekleurd insect dat bekend staat om zijn schade aan aardappel- en tomatengewassen. De kever heeft een felgele tot oranje kleur met zwarte strepen op de dekschilden. De larven van de Coloradokever voeden zich met de bladeren van aardappel- en tomatenplanten, wat kan leiden tot ernstige schade aan de gewassen en uiteindelijk tot verminderde opbrengsten. Hoewel het gebruik van aaltjes een goede methoden is om de Coloradokever te bestrijden, is het nog steeds een belangrijk probleem in je tuin of moestuin en vereist het voortdurende aandacht en beheersing. Lees hier meer over het bestrijden van de Coloradokever

  Hoeveel moet ik inzetten?

  Inzet binnen bij planten

  Wanneer je de aaltjes uitzet in je kamerplanten die in potten staan dan adviseren wij om 10 miljoen aaltjes per 25 planten uit te zetten. Omdat oppervlaktes lastig te berekenen zijn met verschillende soorten potten rekenen we hier dus per plant. We raden aan om deze inzet te herhalen na twee weken voor het beste resultaat. Zie hier de volledige instructie

  Inzet buiten in het gazon

  Wanneer je de aaltjes in het gazon uitzet tegen bijvoorbeeld mieren, engerlingen of emelten adviseren wij om 10 miljoen aaltjes per 20m2 uit te zetten. Bij een ernstige besmetting adviseren wij om de inzet te verhogen naar 15 miljoen aaltjes per 20m2. Wij adviseren ook hier om de inzet te herhalen na twee tot drie weken voor het beste resultaat. Zie hier de volledige instructie.

  Inzet buiten op bladeren en bomen

  Wanneer je de Steinernema feltiae rechtstreeks op de bladeren en bomen spuit om bijvoorbeeld de eikenprocessierups te bestrijden adviseren wij om ook 10 miljoen aaltjes per 20m2 uit te zetten. Omdat elke boom of struik verschilt van grootte is het per situatie natuurlijk anders. Neem het bij de eerste inzet ruim en kijk of je alles kan bestrijden, op basis hiervan kan je bepalen hoeveel je nodig bent voor de herhaal behandeling na twee tot drie weken. Deze manier van inzetten dient in de avond of in de nacht te worden gedaan. Omdat nematoden slecht tegen het UV-licht van onze zon kunnen bereik je het beste resultaat door ze uit te zetten wanneer de zon er niet is.

  Toepassen van Steinernema feltiae

  Het toepassen van de Steinernema feltiae is gemakkelijk uit te voeren wanneer je weet wat te doen. Kijk goed welke verpakkingsgrootte je hebt en waar je de aaltjes in wilt zetten. Volg vervolgens de stappen hieronder aangegeven en het resultaat zal daar zijn. Wij hebben een pagina met alle uitzet instructies voor alle verpakkingen en te bestrijden insecten.

  Aaltjes gebruiken voor kamerplanten
  • Stap 1 - Een vochtige bodem

   Maak de bodem van je kamerplanten een beetje vochtig voor het uitzetten van de aaltjes Dit kan het beste met een plantenspuit.

  • Stap 2 - Het aantal planten

   Reken per plant waar je de aaltjes wilt uitzetten ongeveer 200 ml water, wanneer er kleine planten tussen zitten reken dan wat minder en bij grote planten wat meer. Wanneer je planten hebt die weinig water nodig zijn zoals cactussen kun je de helft rekenen.

  • Stap 3 - De aaltjes vermengen

   Haal je aaltjes uit de koeling en laat ze ongeveer 30 minuten op kamertemperatuur komen. Meng de aaltjes daarna met de bepaalde hoeveelheid water. Je kunt het beste lauw water gebruiken rond de 20 graden. Dit kun je mengen in een emmer of in een gieter. Roer het mengsel goed voor ongeveer 5 minuten. Gebruik het volledige mengsel en laat dit niet te lang staan. Binnen 4 uur na het mengen dient het mengsel uitgezet te zijn bij de planten.

  • Stap 4 - Verspreiden van de aaltjes

   Giet het water met de aaltjes bij je planten net zoals je ze normaal water geeft. Zorg ervoor dat de grond van je planten gedurende 2 weken nog vochtig wordt gehouden. Dit kan wederom het beste met een plantenspuit.

  Inzet in het gazon

  Steinernema feltiae uitzetten in het gazon werkt het beste wanneer het gazon al vochtig is voordat de aaltjes worden uitgezet. Houdt het gazon vochtig tot 3 weken na de uitzet. Zet de aaltjes ‘s ochtends of ‘s avonds uit wanneer er geen zon is aangezien de aaltjes slecht tegen UV-licht kunnen. Het uitzetten kan gewoon met een gieter en het mengen van de aaltjes kan je het beste in emmers doen. De bestrijding met aaltjes in het gazon moet na twee tot drie weken herhaald worden. Hoe je de nematoden dient te mengen vind je hieronder voor onze verschillende verpakkingsgrootten. De perfecte omstandigheden zijn vlak voor of vlak na een regenbui. Dit is echter geen voorwaarde voor de werking dus wacht vooral niet op regen, de plaaginsecten ontwikkelen zich door dus je kunt er beter snel bij zijn en zelf water toebrengen.

  Hoe verzenden we de producten

  De aaltjes worden door ons verzonden met Postnl. Ze worden bij ons op de juiste temperatuur in de koeling bewaard. Wij verzenden de aaltjes in een brievenbuspakketje gemaakt van graskarton,  deze zal net de normale post worden meegeleverd. De nematoden worden ongekoeld verzonden. Dit overleven ze ongeveer een week waarna ze weer in de koeling moeten worden bewaard. Bij temperaturen vanaf 30 graden celsius verzenden wij de aaltjes niet. Door de hoge temperaturen overleven veel aaltjes in het pakket het vaak niet en valt het resultaat tegen. Mocht je toch aaltjes willen ontvangen met deze temperaturen neem dan contact met ons op. 

  Wij proberen ons verzendproces zo biologisch en duurzaam mogelijk te maken en te houden. Dit wil zeggen dat wij onze verpakkingen van FSC karton maken en kiezen voor de bezorger die het meeste doet met duurzaamheid en milieu. Postnl heeft de doelstelling om in 2025 volledig Co2 uitstoot neutraal te zijn. Dit past op dit moment perfect bij de visie van aaltjesonline.nl. Mocht je zelf tips of opmerkingen hebben over ons proces en werkwijze horen wij het graag.  

  Wat klanten zeggen...
  trustpilot
  Daan van der H — 9 juni 2024
  Goed product, rouwvliegjes verdwijnen als sneeuw voor de zon.
  trustpilot
  EM Schone — 3 juni 2024
  Kwam netjes in de brievenbus, gemakkelijk oplossen en verdelen. Effect is nog even afwachten want mijn portugese laurier ziet er niet al te best uit
  trustpilot
  Erna Adrichem — 2 juni 2024
  Na al vele pogingen ondernomen te hebben, van nieuwe aarde tot huismiddeltjes om van die vervelende rouwvliegjes af te komen. Zijn ze nu eindelijk weg.
  trustpilot
  Hennie Willemsen — 8 mei 2024
  Geprobeerd rouwmugjes te bestrijden met gember, vervolgens planten verpot waarbij ik de wortels volledig schoongespoeld heb, niets hielp. Aaltjes en vangplaten...
  google
  alex van neer — 2 mei 2024
  Tevreden met het resultaat van de aaltjes vliegjes zijn weg en klantenservice goed via email bereikbaar. was iets mis met de bestelling en na een mail dag erna ...
  google
  Peter Oorschot — 22 april 2024
  Eenvoudig te bestellen, snel geleverd met overzicht van de levering. Aaltjes toegepast binnen een week alle rouwvliegjes verdwenen!
  trustpilot
  Fam Frijnts — 4 april 2024
  Levering was wat trager dan in eerste instantie aangegeven maar mag geen probleem zijn. De gele kleef bloemen zijn jammer genoeg niet voorzien van een lok geur,...
  trustpilot
  Wesley Wollenberg — 3 april 2024
  We hadden enorm last van rouwvliegjes in huis! Een zakje met dat poeder besteld en de instructies goed opgevolgd en samen met de 5 vliegenplak strips zie ik nog...
  trustpilot
  Bruce — 3 april 2024
  Als fervent tuinier was ik al een tijdje op zoek naar een oplossing voor de vervelende plaag van rouwvliegjes in mijn planten. Gelukkig ontdekte ik Aaltjes Onli...
  trustpilot
  Jantina — 3 april 2024
  Ik heb vangplaten tegen rouwvliegjes besteld en heb ze keurig de eerstvolgende werkdag ontvangen. De vangplaten doen het super goed. Blij mee!
  trustpilot
  Monique — 3 april 2024
  Bedankt voor de snelle levering! Fijn dat er een instructie filmpje bij zit. De vliegjes zijn in ieder geval verdwenen. Dus ik ga ervan uit dat de planten weer...
  trustpilot
  Kristel Lentfert — 10 maart 2024
  De verzending aaltjes kwam snel en was goed verpakt. De gebruiksaanwijzing was duidelijk. Na ruim een week waren alle vliegjes verdwenen, dus het heeft goed geh...

  Houdbaarheid van onze producten

  Nematoden zijn levende dieren en daardoor dus beperkt houdbaar. Onze aaltjes overleven tot 7 dagen buiten de koeling tijdens transport. Het advies is altijd om de aaltjes zo snel mogelijk na ontvangst uit te zetten. Dit komt de effectiviteit en het resultaat van de inzet ten goede. Mocht je de aaltjes nou niet direct uit kunnen zetten bewaar ze dan (maximaal 7 dagen) in de koeling tussen 3 en 5 graden. We adviseren om de inzet te herhalen na 2 tot 3 weken, ongeacht de plaag die wordt bestreden, voor een optimaal resultaat. 

  Verpak mij dan

  Onze verpakkingen hebben we zo laten ontwikkelen dat ze 100% duurzaam zijn. Duurzaam voor de aaltjes en voor de wereld, en dat is wel zo fijn. Wist je dat we voor elke bestelling een boom planten? Wij dragen graag ons steentje bij aan een wereld die in de toekomst net zo leuk blijft.

  Aaltjesonline man met plant