• Gratis verzending vanaf €30,-

 • Voor 12:00 besteld, morgen in huis

 • 100% duurzame en biologische producten

 • Onze klanten geven ons een 9,4/10

Op de hoogte gehouden worden?

Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen rondom dit product of Aaltjesonline? Schrijf je dan hieronder in en wij houden je op de hoogte van het laatste nieuws.

  Steinernema carpocapsae

  Vanaf  16,50

  Product isuitverkocht Bestel nu, morgen verzonden
  • Tegen emelten, buxusmot, veenmollen, teken en vlooien
  • Voor temperaturen tussen 12 - 28 graden
  • Gratis verzending vanaf €30,-
  Perfecte tijd om aaltjes te gebruiken -Bodemtemperatuur

  Wat zijn Steinernema carpocapsae nematoden?

  De Steinernema carpocapsae zijn microscopisch kleine aaltjes dat binnendringt bij zijn natuurlijke vijanden via van nature bestaande openingen. Dit noemen we insectparasitair, of endoparasitaire entomopathogene rondworm.  Wanneer ze binnen zijn gedrongen scheiden ze bacteriën af, waardoor deze insecten zullen sterven. Dit is een natuurlijke manier van bestrijden, die het ecosysteem in balans houdt.

  Deze Steinernema carpocapsae is ongeveer 1,2 millimeter lang en met het blote oog niet zichtbaar. Je hebt zowel mannetjes en vrouwtjes, beide werken erg goed voor het bestrijden van jouw plaag.

  Benodigd aantal aaltjes
  VerpakkingTuin oppervlakteAantal planten

  10 Miljoen aaltjes

  20 m2 gazon20-30 planten Kies dit product

  25 miljoen aaltjes

  50 m2 gazon50-60 planten Kies dit product

  50 Miljoen aaltjes

  100 m2 gazon100-120 planten Kies dit product

  250 Miljoen aaltjes

  500 m2 gazon500-600 planten Kies dit product

  Tegen welke insecten werken de Steinernema carpocapsae aaltjes?

  Emelten

  Emelten kunnen een grote plaag zijn voor je gazon. We hebben het hier over de larven van een langpootmug, die zich voedt met het gras op je gazon. Dit zorgt voor gele plekken en vogels die je gazon omspitten met hun snavels. De Steinernema carpocapsae wordt ingezet tegen emelten wanneer de bodemtemperatuur boven de 12 graden is. De Steinernema carpocapsae is de effectiefste bestrijder van emelten, bij koudere bodemtemperaturen kun je Steinernema feltiae gebruiken, deze zijn echter minder effectief. Meer over het bestrijden van emelten lees je hier

  Rupsen

  De Steinernema carpocapsae aaltjes is een goed middel om verschillende soorten rupsen te bestrijden (buxumot, nachtuilen, Opogena, fruitmot, kooluil en de groenteuil). Deze rupsen zijn snelle groeiers, en moeten daarom erg veel eten.Ze brengen enorm veel schade aan je planten toe. Sommige van deze rupsen leven boven de grond en sommige van deze rupsen leven in de bodem. De aaltjes kunnen op beide plekken worden ingezet. Kijk hier goed naar voordat je de aaltjes gebruikt voor een optimaal resultaat en juiste bestrijding van je plaag. 

  Veenmollen

  De veenmol, ook wel bekend als de aardkrekel of molkrekel, is een insect dat in de bodem leeft. Hier graaft hij gangen op zoek naar voedsel. Bij het graven van deze gangen vreet hij alles kapot met zijn krachtige bek en graafklauwen. Hierdoor tast hij de wortels van planten aan waardoor ze zullen verzwakken. De tunnels die de veenmol graaft tussen de wortels door zorgen ervoor dat de grond uitdroogt bij het wortelsysteem van de planten. Hierdoor treedt er vergeling en groeiproblemen op bij de planten. Bij een tekort aan dierlijk voedsel voor de veenmol voedt hij zich aan de wortels van de planten en soms aan de steel en bladeren van de planten. De steinernema carpocapsae aaltjes worden in de bodem uitgezet om de veenmol te bestrijden. Meer over het bestrijden van veenmollen lees je hier.

  Teken en vlooien

  Het komt steeds vaker voor dat teken en vlooien populaties zich vestigen in je tuin. Dit kan zijn in een specifieke boom of in je gazon. De laatste jaren gebeurd dit steeds vaker in het gazon. Waar voorheen deze plaaginsecten vooral zich verstopten waren ze moeilijk te bestrijden. Wanneer je last hebt van teken of vlooien in je gras zijn de Steinernema carpocapsae de ideale bestrijder om in te zetten. Aangezien deze plaagdieren niet echt in de bodem leven is het verstandig om deze aaltjes ‘s avonds of ‘s nachts in je gazon uit te zetten aangezien ze slecht tegen UV-licht kunnen. Ook is het gras vaak vochtig rond deze tijden waardoor de aaltjes langer in leven blijven en zich beter kunnen voortbewegen. Vooral teken kunnen ook in bomen of struiken zitten. Door het aaltjes mengsel rechtstreeks in de te bestrijden boom of struik te spuiten kun je in deze situatie ze ook prima bestrijden. Meer over het bestrijden van teken en vlooien vind je hier.   

  Hoeveel moet ik inzetten?

  Inzet binnen bij planten

  Wanneer je de Steinernema Carpocapsae aaltjes uitzet in je kamerplanten die in potten staan dan adviseren wij om 10 miljoen aaltjes per 25 planten uit te zetten. Omdat oppervlaktes lastig te berekenen zijn met verschillende soorten potten rekenen we hier dus per plant. We raden aan om deze inzet te herhalen na twee weken voor het beste resultaat. Zie hier de volledige instructie

  Inzet buiten in het gazon

  Wanneer je in het gazon uitzet tegen bijvoorbeeld emelten, veenmollen, teken of vlooien adviseren wij om 10 miljoen aaltjes per 20m2 uit te zetten. Bij een ernstige besmetting adviseren wij om de inzet te verhogen naar 15 miljoen aaltjes per 20m2. Zorg ook hier er altijd voor dat je de inzet herhaalt na twee tot drie weken voor het beste resultaat. 

  Inzet buiten op bladeren en bomen

  Wanneer je de Steinernema carpocapsae rechtstreeks op de bladeren en bomen spuit om bijvoorbeeld de buxus rups te bestrijden adviseren wij om ook 10 miljoen aaltjes per 20m2 uit te zetten. Omdat elke boom of struik verschilt van grootte is het per situatie natuurlijk anders. Neem het bij de eerste inzet ruim en kijk of je alles kan bestrijden, op basis hiervan kan je bepalen hoeveel je nodig bent voor de herhaalbehandeling na twee tot drie weken. Deze manier van inzetten dient in de avond of in de nacht te worden gedaan. Omdat ze slecht tegen het UV-licht van onze zon kunnen bereik je het beste resultaat door ze uit te zetten wanneer de zon er niet is.

  Toepassen van Steinernema Carpocapsae

  Het toepassen van de Steinernema carpocapsae is gemakkelijk uit te voeren wanneer je weet wat te doen. Kijk goed welke verpakkingsgrootte je hebt en waar je de Steinernema carpocapsae in wilt zetten. Volg vervolgens de stappen die hieronder staan aangegeven en het resultaat zal daar zijn. Wij hebben een pagina met alle uitzet instructies voor alle verpakkingen en te bestrijden insecten.

  Steinernema carpocapsae gebruiken in drie stappen
  • Stap 1 - Een vochtige bodem

   Maak de bodem van je kamerplanten een beetje vochtig voor het uitzetten van de aaltjes Dit kan het beste met een plantenspuit.

  • Stap 2 - Het aantal planten

   Reken per plant waar je de aaltjes wilt uitzetten ongeveer 200 ml water, wanneer er kleine planten tussen zitten reken dan wat minder en bij grote planten wat meer. Wanneer je planten hebt die weinig water nodig zijn zoals cactussen kun je de helft rekenen.

  • Stap 3 - De aaltjes vermengen

   Haal je aaltjes uit de koeling en laat ze ongeveer 30 minuten op kamertemperatuur komen. Meng de aaltjes daarna met de bepaalde hoeveelheid water. Je kunt het beste lauw water gebruiken rond de 20 graden. Dit kun je mengen in een emmer of in een gieter. Roer het mengsel goed voor ongeveer 5 minuten. Gebruik het volledige mengsel en laat dit niet te lang staan. Binnen 4 uur na het mengen dient het mengsel uitgezet te zijn bij de planten.

  • Stap 4 - Verspreiden van de aaltjes

   Giet het water met de aaltjes bij je planten net zoals je ze normaal water geeft. Zorg ervoor dat de grond van je planten gedurende 2 weken nog vochtig wordt gehouden. Dit kan wederom het beste met een plantenspuit.

  Inzet in het gazon

  Uitzetten in het gazon werkt het beste wanneer het gazon al vochtig is voordat de aaltjes worden uitgezet. Houdt het gazon vochtig tot 3 weken na de uitzet. Zet de Steinernema carpocapsae ‘s ochtends of ‘s avonds uit wanneer er geen zon is aangezien de aaltjes slecht tegen UV-licht kunnen. Het uitzetten van de aaltjes kan gewoon met een gieter en het mengen van de aaltjes kan je het beste in emmers doen. De bestrijding met aaltjes in het gazon moet na twee tot drie weken herhaald worden. Hoe je deze dient te mengen vind je hieronder voor onze verschillende verpakkingsgrootten. De perfecte omstandigheden zijn vlak voor of vlak na een regenbui. Dit is echter geen voorwaarde voor de werking dus wacht vooral niet op regen, de plaaginsecten ontwikkelen door dus je kunt er beter snel bij zijn en zelf water toebrengen. 

  Wat klanten zeggen...
  trustpilot
  Henk van Hees — 17 juni 2024
  Het product werkt heel goed en de beschrijving was duidelijk, de spinselmot heb ik ermee kunnen verjagen hulde vr gr Henk van Hees.
  trustpilot
  Harm Jan — 12 juni 2024
  Niet alleen een snelle levering, maar ook nazorg. Als de aaltjes zijn uitgewerkt de vraag of de plaag is verholpen of dat nieuwe aaltjes opnieuw nodig zijn.
  trustpilot
  Yvonne Holly — 9 juni 2024
  Ze zijn snel met verzenden geweest. Duidelijk, eerlijke informatie/advies
  trustpilot
  EM Schone — 3 juni 2024
  Kwam netjes in de brievenbus, gemakkelijk oplossen en verdelen. Effect is nog even afwachten want mijn portugese laurier ziet er niet al te best uit
  trustpilot
  Erna Adrichem — 2 juni 2024
  Na al vele pogingen ondernomen te hebben, van nieuwe aarde tot huismiddeltjes om van die vervelende rouwvliegjes af te komen. Zijn ze nu eindelijk weg.
  trustpilot
  Liliane Dockx — 2 juni 2024
  De gebruiksaanwijzing was heel duidelijk. Heb ze net een 2de maal uitgezet omdat er nog enkele plekken in mijn gazon waren. De levering ging ook heel vlot.
  trustpilot
  Karl — 20 mei 2024
  Tot nu toe, alleen maar dode veenmollen gevonden. Product werkt dus prima
  trustpilot
  Rob Witter — 20 mei 2024
  Product werd goed verpakt op tijd geleverd. Keurig een herinnering gehad en voor 2e keer besteld. Goede uitleg betreffende de verwerking. Of e.e.a. echt goed ge...
  trustpilot
  Alfons — 19 mei 2024
  Goede services en volgens afspraak uitgevoerd. Artikel naar wens ontvangen et toegepast.
  trustpilot
  Rosa Hertje — 4 mei 2024
  Alles werd netjes optijd opgestuurd. Product was goed verpakt en van goede kwaliteit. PostNL deed er alleen 1 1/2 week over omdat het pakketje in eerste instant...
  google
  Ron Ester — 28 april 2024
  Ondanks melding van PostNL dat het pakketje pas 4 dagen later geleverd zou worden werd het toch de volgende dag geleverd. Van aaltjesonline snelle reactie op e-...
  google
  Véra Van Der Land — 28 april 2024
  Lijkt prima, maar ik weet nog niet of het echt goed werkt, want er moet nog een 2e uitzetting komen als het eindelijk wat warmer is.

  Hoe verzenden we de Steinernema carpocapsae

  De Steinernema carpocapsae worden door ons verzonden met Postnl. Ze worden bij ons op de juiste temperatuur in de koeling bewaard. Wij verzenden de aaltjes in een brievenbuspakketje gemaakt van graskarton,  deze zal net de normale post worden meegeleverd. De nematoden worden ongekoeld verzonden. Dit overleven ze ongeveer een week waarna ze weer in de koeling moeten worden bewaard. Bij temperaturen vanaf 30 graden celsius verzenden wij niet. Door de hoge temperaturen overleven veel aaltjes in het pakket het vaak niet en valt het resultaat tegen. Mocht je toch aaltjes willen ontvangen met deze temperaturen neem dan contact met ons op. 

  Wij proberen ons verzendproces zo biologisch en duurzaam mogelijk te maken en te houden. Dit wil zeggen dat wij onze verpakkingen van FSC karton maken en kiezen voor de bezorger die het meeste doet met duurzaamheid en milieu. Postnl heeft de doelstelling om in 2025 volledig Co2 uitstoot neutraal te zijn. Dit past op dit moment perfect bij de visie van aaltjesonline.nl. Mocht je zelf tips of opmerkingen hebben over ons proces en werkwijze horen wij het graag.  

  Houdbaarheid van Steinernema carpocapsae

  De  Steinernema carpocapsae zijn levende dieren en daardoor dus beperkt houdbaar. Het advies is altijd om de aaltjes zo snel mogelijk na ontvangst in te zetten. Dit komt de effectiviteit en het resultaat van de inzet ten goede. Mocht je de aaltjes nou niet direct uit kunnen zetten bewaar ze dan in de koeling tussen 3 en 5 graden voor maximaal 7 dagen. De inzet van aaltjes dient altijd herhaald te worden na 2 tot 3 weken ongeacht de plaag die wordt bestreden voor een optimaal resultaat. 

  Verpak mij dan

  Onze verpakkingen hebben we zo laten ontwikkelen dat ze 100% duurzaam zijn. Duurzaam voor de aaltjes en voor de wereld, en dat is wel zo fijn. Wist je dat we voor elke bestelling een boom planten? Wij dragen graag ons steentje bij aan een wereld die in de toekomst net zo leuk blijft.

  Aaltjesonline man met plant